3- Taraflar tespit edilen kusur oranına, 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine itiraz etme hakkına sahip olurlar. Ancak, itiraz süresi 5 iş gününü geçerse kusur oranları taraflar tarafından kabul edilmiş sayılır.
4- Tramer’e gönderilen bu değerlendirme tespiti kabul edildiği takdirde sigorta şirketi bilgilendirilir. Ancak, değerlendirme sonucunun Tramer tarafından kabul edilmemesi durumunda Tramer yapısı içerisinde bulunan Tutanak Değerlendirme Komisyonu’na başvuruda bulunulur.
5- 4. Maddenin durumuna istinaden belgeler bu kez Tutanak Değerlendirme Komisyon’u tarafından incelenir ve çıkan sonuç kesin kabul edilerek sigorta şirketine bildirilir.
6- Verilen karar doğrultusunda hasar (tazminat) ödemeleri 8 iş günü içerisinde gerçekleşir.
Trafik kazalarında KTT kusur oranlarının belirlenmesi bir standart söz konusudur. Bu oranlar; %0, %50 ve %100’dür. Ancak Trafik polis tutanaklarında Asli ve Tali kusur dağılımı yapılmaktadır.
Kusur Oranlarının Anlamı;
1- Meydana gelen kazada taraflardan biri için kusur oranı %100 olarak belirlenmişse, bu kişinin tamamen kusurlu olduğunu göstermektedir.
2- Meydana gelen kazada taraflar arasındaki kusur %50 olarak belirlenmişse, bu kez kazaya karışan araç sürücülerinin eşit oranda kusurlu oldukları anlamına gelmektedir.
3- Meydana gelen kazada taraflardan biri için %0 kusur oranı belirlenmişse, kazaya karışan araç sürücüsünün tamamen kusursuz olduğunu göstermektedir.
4-Trafik polis tutanağında Asli kusur %75 ve Tali kusur %25 verilebilmektedir.
Tramer komisyon kararına mahkeme yoluyla gerekli belge ve deliller ile itiraz edilerek kusur değişikliği yapılabilir.
Trafik Polis Tutanakları içinde gerekli belge ve deliller ile mahkeme yoluyla itiraz edilerek kusur değişikliği sağlanabilir.